Árajánlatot kérek!

Allergiamentes környezet az egészség érdekében

Allergiamentes környezet az egészség érdekében

Folyamatos tüsszögés, orrfolyás kínozza? Nem találja okát állandó torokfájásának? A háttérben könnyen lehet, hogy allergia áll, mely manapság jóval többeket érint, mint ahányan valóban orvoshoz fordulnak a tünetekkel. Mivel életünk több mint felét a négy fal között töltjük, így fontos, hogy olyan mikroklíma uralkodjon a lakásban, az irodában, amely nem káros az egészségre.

Nézzük most, hogy mely tényezők vezethetnek allergiás megbetegedésekhez!


Párás környezet

Ha a levegőnek túl magas a páratartalma, az nem csak közérzetünkre és általános teljesítőképességünkre van rossz hatással, hanem allergia is kialakulhat, sőt, növekszik az esélye a reumatikus problémáknak is. A túlzott nedvesség már csak azért sem kedvező beltérben, mert a poratkák rendkívül könnyen szaporodnak a páradús környezetben. Az allergiások nagy százaléka a házipor miatt szenved a tünetektől, a gyermekek pedig fokozottan veszélyeztetettek.

Penészgombák

A penészről köztudott, hogy káros az egészségre, és számos megbetegedés írható számlájára. Az ingatlanok nem megfelelő hőszigetelése, a szellőztetéssel, fűtéssel kapcsolatos hiányosságok mind-mind oda vezethetnek, hogy megjelennek az otthonokban a jellegzetes szürkés-feketés foltok a falakon, a textíliákon, a burkolaton. A penészgomba spórái a levegőben keringve náthát, köhögést, kötőhártya gyulladást, légzőszervi problémákat, bélpanaszokat, bőrgyulladást, fejfájást, migrént, szédülést és kiütéseket okozhatnak.

Vegyszerek, oldószerek

A belső terekben építkezéskor, burkoláskor, festéskor használt ragasztók, lakkok, festékek, tapáták olyan oldószereket tartalmaznak, amelyek nehezen bomlanak le, és akár a felújítás, építkezés után fél évvel is a levegőben maradhatnak összetevőik. Ennek eredményeként is létrejöhet allergia, elsősorban légszomj és kiütések kíséretében.

Csökkentsd a káros anyagok mennyiségét otthonod levegőjében!

Ehhez a Protektor festék kiválóan alkalmas! A már hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő festék kerámiagömböcskéket tartalmaz, amelyek segítenek a hőt egyenletesen eloszlatni a falfelületen. Ennek köszönhetően kisebb lesz a páralecsapódás veszélye, vagyis a penészgomba megjelenésének nem marad esély a megfelelő szellőztetés és fűtés mellett. A festék vízlepergető tulajdonsággal bír, így külső homlokzatokon meggátolja, hogy a nedvesség a falszerkezetbe behatoljon.

Mire nem alkalmas a Protektor festék, ha allergiáról van szó?

  • Az allergiát nem szünteti meg.
  • Közvetlenül nem csökkennek majd a panaszaid.
  • A házi por mennyiségét, és annak allergiát keltő hatását nem tudja mérsékelni.
  • Közvetlenül nem hat az egészségre, de közvetetten mindenképpen!

A Protektor falfesték nem tartalmaz illékony szerves anyagot, a penészesedést anélkül gátolja, hogy ehhez vegyszereket használna a gyártó.

shares