Árajánlatot kérek!

Babaszoba kialakítása – Ezekre feltétlenül figyelj!

Babaszoba kialakítása – Ezekre feltétlenül figyelj!

babaszoba-kialakitasa-babarat-festekkelÚj kis jövevénnyel bővül a család? A babavárás izgalmai közepette van azonban egy feladat, mely mellett nem mehetsz el, ez pedig nem más, mint a babaszoba megfelelő kialakítása. Ha hazaérkezett az apróság, fontos, hogy már kész szoba várja, hiszen egyébként is számos teendőd lesz a napok folyamán. Gondolj a babaszoba berendezésére már időben!

De mire érdemes odafigyelned?

A legjobb bútorok és kedves játékok mellett nagyon fontos, hogy milyen beltéri falfestéket választasz. Nem, nem csak a színre, vagy a mintákra gondolunk! Van valami, ami akár a baba egészségére is káros hatással lehet, ez pedig nem más, mint a festék összetétele.

Vannak olyan beltéri festékek, melyekből  a káros anyagok még a felvitelt követően akár fél évik is párolognak, ezzel szennyezve a helyiség levegőjét. Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a falak tisztíthatóak legyenek, amit a legtöbb hagyományos festék nem tesz lehetővé.

Hogyan károsítják a benti levegőminőséget egyes falfestékek?

Az amerikai EPA szakértőinek megegyezik abban a véleménye, hogy a beltéri helyiségekben elsősorban a levegő lehet egészségkárosító hatással az ott tartózkodókra. Az olaj és sajnos a latex alapú festékekben egyaránt előfordulhatnak olyan illékony szerves vegyületek, amelyek ilyen hatással vannak az egészségre.

A VOC akár azonnali asztmás rohamot is képes kiáltani, de a légzőszervekre és a szemre is irritálóhatással lehet. Nem ritkán tapasztalt eset, hogy a szédülés és a hányinger is visszavezethetőek a VOC jelenlétére, de hosszútávon akár máj-, és vesebetegség is lehet a következmény, hogy a daganatos betegségek megjelenésének kockázatáról már ne is beszéljünk.

Mi is pontosan az a VOC?

A szakirodalom összefoglaló néven VOC névvel illeti azokat a levegőben előforduló szénhidrogén származékokat, amelyek a napsugárzás hatására reakcióba lépnek a nitrogén-oxidokkal. Az üzemanyag tankolással, valamint a tankból történő párolgással, és az üzemanyag elégetéssel is a levegőbe kerülnek az ilyen szennyező anyagok, de van még egy hely, ahol bizony jelen vannak, ez pedig nem más, mint lakásunk, közvetlen életterünk, mégpedig egyes falfestékek révén.

Cél az alacsony VOC tartalmú beltéri és kültéri falfesték!

Az új családtag érkezése előtt érdemes a falakat olyan festékkel kezelni, amely minden szempontból megfelel az egészségügyi követelményeknek, és nem kell tartani a káros anyagok kipárolgásától sem. A Protektor falfesték e téren már számtalanszor bizonyított, ugyanis gyakorlatilag 0,000 g/L VOC kibocsátás jellemzi, ami szinte egyedülálló a piacon kapható hasonló termékek között.

Tudd meg pár kattintással mennyibe kerül! Pár percen belül küldjük a részletes árajánlatot!

Miért különleges a Protektor kerámia festék?

Alapanyagából adódóan apró, gömb alakú kerámiagyöngyök biztosítják a tökéletes fedést és hőszigetelést. A gyöngyök tulajdonképpen csak akkorák, mint a finom homokszemcsék, ám szerepük annál nagyobb.

Könnyedén tisztítható falakra vágysz?

Protektor beltéri falfesték és falai könnyen tisztíthatóak maradnak!

Protektor beltéri falfesték és falai könnyen tisztíthatóak maradnak!

Gyermekes szülőként bizony nem elhanyagolható szempont, hogy a falak tisztíthatóak legyenek. A hagyományos festékek egyenetlen felületébe könnyedén beleágyazódik a piszok, és a kreatív gyerekrajzok is maradandó nyomot hagynak. Nem így van azonban a Protektor festék esetében, melyet dörzsállóságának köszönhetően könnyedén letisztíthatsz.

Kerámiagyöngyök a hőszigetelésért

A babaszoba egészséges mikroklímája érdekében az is lényeges, hogy megfelelően hőszigetelt legyen az. Mivel a kerámiabevonat lehetővé teszi a hő elosztását, és annak visszasugárzását a helyiség felé, így az egyenletes meleg biztosított, a penész megjelenésétől pedig pláne nem kell tartani.

A Protektor beltéri falfesték tehát kiválóan alkalmas mind a penész megelőzésére, a megfelelő hőszigetelésre, ráadásul úgy biztosít tökéletes, tisztítható fedést, hogy ezzel a levegőbe sem juttat káros anyagokat, melyek babád egészségére veszélyesek lehetnének. Ha tehát meggyőztünk, hogy a Protektor valóban a legjobb választás otthonod helyiségeinek kifestéséhez, lássuk, hogyan alakíthatod a babaszobát ízlésednek megfelelően!

A Protektor nagy előnye, hogy akár saját kezűleg is elvégezheti vele a munkát. A felvitel megkönnyítése érdekében néhány hasznos tanáccsal szeretnénk szolgálni a helyes ecsetkezelési technikát illetően, mert hogy ilyen is van!

  • Az ecsetnek mindig csak 1/3-át fedje a festék, így elkerülhető, hogy a felesleg csöpögjön. A sörték belsejét úgy telítheted a legjobban festékkel, ha azt a vödör széléhez kocogtatod.
  • Ha jobb kezes vagy, akkor célszerű a szoba felső sarkával kezdeni a festést, és úgy haladni balról jobbra. Balkezeseknek ennek ellenkezője javasolt, így mindig rálátásod lesz a már befestett területre.
  • A nagyobb falfelületekre ésszerűen henger javasolt, a sarkokban, konnektoroknál, vagy nyílászárók környékén pedig ecsettel vihető fel legprecízebben a festék.
  • Az átlós vonások javasoltak, az ecsetet pedig mindig 45 fokos szögben célszerű tartani. Hosszú, különböző irányú vonásokkal tüntethetőek el az ecsetnyomok, és tehető egyenletessé a felület. Némi gyakorlattal már rutinszerűen megy majd a munka.

Milyen színt válassz?

A cukormázas rózsaszín az esetek kevés százalékában bizonyul jó választásnak, viszont szürkével és barnával kiegyenlítve egye falrészeken a hatást, mutatós végeredményt kaphatsz. A szokásos pasztellszínek helyett jó választás lehet az élénk színkombináció, amely vidámságot kölcsönöz a helyiségnek.

Tudd meg pár kattintással mennyibe kerül! Pár percen belül küldjük a részletes árajánlatot!

shares