Árajánlatot kérek!

Beltéri hőszigetelés – kenhető kerámia bevonattal

Beltéri hőszigetelés - kenhető kerámia bevonattal

Az ma már teljesen természetes, hogy mindenki törekszik arra, hogy megoldásokat találjon az energia felhasználásának csökkentésére, hogy jelentősen csökkenteni tudja kiadásait, elsősorban a fűtési költségét. Ezt a törekvésüket oldja meg az az új technológia, mely lehetővé teszi lakásunk, házunk belső falainak utólagos hőszigetelését.

Az épületek külső homlokzati hőszigetelése az esetek többségében - az igen magas bekerülési költségek miatt - sok helyen sokféle akadályba ütközik. A belső hőszigetelést akkor is elvégezhetjük, ha pl. a társasház többi lakója ezt nem szeretné, vagy nem tudja a költségeket fizetni.

A beltéri hőszigetelés akkor is komoly fűtési költségmegtakarítást jelent, ha esetleg a ház, az épület külső homlokzatának a szigetelését is elvégezik.

Az utólagos hőszigetelés bármilyen épület belső falain könnyűszerrel - akár házilag is - elvégezhető, és így komoly költségmegtakarítást érhetünk el.

A belső hőszigeteléssel nagymértékben tudjuk csökkenteni a lakás hőveszteségét, valamint megakadályozzuk a falak hőáteresztését.

Belső falak hőszigetelése gazdaságosan és hatékonyan

A beltéri hőszigeteléssel meg lehet gátolni a belső hő kiáramlását, és így a szigeteléssel csökkenthető a hőveszteség.

A belső falak szigetelésére már léteznek más technológiai megoldások is, viszont ezeknek meglehetősen magasak a költségei, mivel csak szakemberek tudják elvégezni a szükséges munkafolyamatokat, valamint alkalmazásuk jelentős belsőtér veszteséggel jár.

Az új kerámiatartalmú beltéri hőszigetelő vékonybevonat minden bizonnyal a leghatékonyabb és a legenergiatakarékosabb megoldás.

A kerámiatartalmú vékonyvakolat biztosítja a megfelelő hővédelmet, jelentősen csökkenti a hőveszteséget, ezért nagyon alacsony a hővezető képessége.

Ez talán nem a legolcsóbb belső hőszigetelő módszer, de mindenképen megfizethető, saját magunk is elvégezhetjük a munkálatokat - ezzel is csökkentve a költségeket - és további nagy előnye, hogy a technológia alkalmazása során nem keletkezik belsőtér veszteség.

Beltéri hőszigetelés – egyszerűen

Az utólagos beltéri hőszigetelésre a kerámiatartalmú vékonyvakolatot egyre többen választják, hiszen - mint már említettük - lakásfelújítás, tatarozás során könnyedén magunk is elvégezhetjük a munkálatokat. Mindemellett az egyéb belső hőszigetelő módszerekkel ellentétben a kerámiatartalmú vékonyvakolat használatakor nem keletkezik belsőtér csökkenés.

További nagy előnye, hogy nemcsak a belső oldalfalakon alkalmazhatjuk a vékonyvakolatot, hanem a lakás mennyezetén is.

Beltéri hőszigetelésre használt kerámiatartalmú vékonyvakolat nagymértékben csökkenti a hőveszteséget, megszünteti a falak hideg sugárzásának érzetét. Ehelyett minden irányból kellemes meleget érezhetünk, és így a komfortérzetünk is jelentősen javul.

A belső falak vékonyvakolattal való hőszigetelése során csökken a fal és a belsőtér levegőjének hőmérséklet-különbsége, és ezért harmonikusabb a hőérzetünk.

Utólagos beltéri hőszigetelésnél a hőhidas szerkezetű épületeknél a falak hideg kisugárzásának jelentős mértékű csökkenése tapasztalható a vékonyvakolat használata során.

A lakások a házak felújítása során a kerámiatartalmú vékonyvakolat kiegyenlíti a korábban keletkezett repedéseket, lyukakat, gipszkarton vagy egyéb elemek pontatlan illesztési hibáit.

Tudd meg pár kattintással mennyibe kerül! Pár percen belül küldjük a részletes árajánlatot!

Penészesedés megszüntetése beltéri hőszigetelő bevonattal

Lakásunk fejújítása során ezzel az új és minden szempontból hatékony vékonyvakolattal mi magunk is könnyedén tudjuk elvégezni a belső falak szigetelését. A munkálatok menete teljesen megegyezik a hagyományos falfestés munkafolyamataival.

Ennek alapján, mindenképen elő kell készíteni a belső falakat a használati útmutató szerint a vakolat felhordása előtt. Ez a folyamat az alábbi négy lényeges elemet meglétét feltételezi:

  1. A fal felületének tökéletesen száraznak kell lennie, mert a kezelendő terület egyáltalán nem lehet nedves.
  2. A fal felületét teljes mértékben portalanítani, zsírtalanítani kell.
  3. Hordozóképes (málló, laza felületek lekaparásával) falfelületet kell képezni a tökéletes tapadáshoz.
  4. A penésszel fertőzött falfelületeket le kell kaparni, dörzsölni, tisztítani, majd az így megtisztított belső falfelületeket penészölő szerrel kell kezelni.

Az utolsó elemre kiemelt figyelmet szenteljünk, mert addig nem szabad megkezdeni a hőszigetelő kerámiatartalmú vékonyvakolat felhordását, amíg a penészes falfelületekről, illetve a falazatból a penészgombát, a penészspórát teljesen ki nem irtottuk gombaölő szerrel.

A megfelelő eredmény elérése érdekében - ha kell többször is - kezeljük a penészes felületet a gombaölő szerrel. A megfelelő eredmény elérése érdekében a glettelést megelőzően és követően is kezelje a fertőzött felületet.

A beltéri hőszigetelő bevonat használatával otthonunkat penészmentesé tehetjük.

Ezzel egész évben biztosítjuk családunk részére az egészséges, tiszta, energiatakarékos, pénztárcakímélő, jóleső lakóklímát, a kellemes komfortérzetet.

Tudd meg pár kattintással mennyibe kerül! Pár percen belül küldjük a részletes árajánlatot!

shares