Árajánlatot kérek!

Penészmentesítés hatékony penészmentesítő festékkel

Milyen módszerrel szállhatsz szembe a penészesedéssel? Három kitűnő ötlettel várunk!

Emellett lehetőséget kínálunk arra is, hogy időtálló eredménnyel előzd meg, vagy tüntesd el a penészt otthonod egészséges levegőjének érdekében.

Talán tapasztaltad már annak kellemetlenségét, amikor a sarkokban, vagy a bútorok mögött megjelennek a szürkés-feketés foltok, melyek bizonyos körülmények között még a frissen festett falat is elcsúfítják. A probléma azonban nem csak esztétikai jellegű, hanem egészségügyi is!

Bizonyított tény, hogy a lakásban levő penészgombák súlyos allergiás megbetegedéseket képesek okozni, gyermekeknél pedig légzőszervei problémák megjelenésével is járhatnak.

Miért veszélyeztetnéd családod egészségét, ha van megoldás?


Rendszeres takarítás mellett is előfordulhat?

Kár lenne azt hinned, hogy ha napi rendszerességgel felmosol, áttakarítod a csempéket, akkor biztosan távol marad majd a bosszantó penész otthonodtól. A helyzet gyökerei ennél mélyebben keresendőek. Elsőként azt érdemes megtudnod, hogy miért jelent meg a penész a lakásban!

Miért jelennek meg a penészgombák?

Egyetlen dolog van, ami alapvetően táptalajt biztosít számukra, ez pedig nem más, mint a nedvesség!

A lakásnak vannak olyan helyiségei, melyek páratartalma az ott folyó tevékenységek miatt állandóan magas. Ezek rendszerint a konyha, a fürdőszoba, vagy például a pince. Ha nem gondoskodsz a megfelelő szellőztetésről, akkor előbb vagy utóbb szinte biztos, hogy felüti fejét a penészgomba, melynek spórái a lakás levegőjébe kerülve akár éppen most is ott lebegnek előtted.

Hogyan előzhető meg a penészesedés?

 • Rendszeres, alapos szellőztetéssel, odafigyelve a nedvesség szempontjából kritikus helyiségekre. Tusolás után hagyd nyitva a fürdő ajtaját, a főzés során keletkezett gőzt vezesd el, és télen se feledkezz meg a többször, kereszthuzattal történő szellőztetésről!
 • Ügyelj a nyílászárókra! A korszerű, műanyag nyílászárók minden előnyük ellenére hajlamosak megakadályozni a helyiségek természetes szellőzését. Ez ellen is rendszeres szellőztetéssel teheted a legtöbbet.

Már megjelent a penész, és gyors, hatékony megoldást szeretnél azonnali eltüntetésére? Lássunk most három egyszerű és olcsó trükköt erre!

  1. Az ecet számtalanszor bizonyította már hatékonyságát a takarításban, s nincs ez másként akkor sem, ha penészről van szó. A csempéket ecetes ronggyal átmosva, majd körülbelül 10 percig rajtahagyva az anyagot eltávolítható a penész.
  2. A szúrós szagáról ismert ammónia szintén eredményesen vethető be a fürdőszobai penész ellen. Por alakban szerezhető be, és belőle két liter vízben egy pohárnyit feloldva, majd ezzel átmosva a falakat, sokat tehetsz az egészségre is káros penész ellen.
  3. Csempék, lefolyók, csapok penészmentesítésére a szódabikarbóna is kiválóan alkalmas. Kevés vízben oldj fel belőle, majd jöhet a súrolókefe, vagy a szivacs, mellyel hatékonyan átmosható az érintett felület.

Fontos tisztában lenned azonban azzal, hogy a fenti módszerek csupán időszakosan szüntetik meg a penészt, végleges megoldásként nem alkalmasak!

Hogyan tüntethetőek el véglegesen a penészfoltok?


Kizárólag a kiváltó okok megszüntetésével!

Tartsd szárazon a falakat!

Mint már említettük, a nedvesség a penészgombák megjelenésének és szaporodásának egyik előfeltétele. Ha a falak nem nedvesek, akkor esélyük sincs a kellemetlenkedő betolakodóknak.Részben szellőztetéssel valóban megoldható a nedvesség elvezetése, de csak erre hagyatkozni nem célszerű, ugyanis a téli hónapokban nem túl költséghatékony a lakás melegét folyton kiengedni a szabadba.

Száraz falak átalakítás és komoly kiadások nélkül? Lehetséges ez?

Mielőtt rögtön a több százezres átalakításokra és speciális eljárásokra gondolnál, melyekkel a falak száríthatóak, érdemes megismerned egy olyan módszert, mely elérhető áron kínálja a penészmentes otthon minden kényelmét és biztonságát!

A német fejlesztések eredményeként jött létre a Protektor festék, melyet több, mint tíz éve alkalmaznak eredményesen többek között a penészmentesítés területén is.

Nem pusztán egy festékről van szó esetében, ugyanis a kerámiagömböket tartalmazó anyag bár kétségtelen, hogy festékként vihető fel a falra, de egyéni jellemzőiből adódóan nem csak a penész kialakulásának kockázatát csökkenti minimálisra, hanem a hőszigetelésben is fontos szerep jut neki.

Mik azok a hőhidak?

Olyan pontjai talán a Te lakásodnak is, melyeken keresztül a meleg könnyedén megszökik a lakásból. Ezek jellemzően sarkok, melyek hőmérséklete elmarad a fal egyéb részein tapasztalhatótól. A különbség sokszor kézzel is érezhető, de infra kamerával egyértelműen kimutatható.

Páralecsapódás a sarkokban?

Az eltérő hőmérséklet miatt a lakás levegőjében levő nedvesség ezeken a hideg felületeken csapódik le. Ezzel a jelenséggel találkozhatsz a söröskorsó falára kicsapódott pára, vagy például a harmat esetében is, amikor a levegő páratartalma a fűszálakra csapódik ki.

Nedves falak és penész – előzd meg!

Mint korábban már említettük, a penész megjelenéséhez nélkülözhetetlen a nedvesség, ami ezeken a kritikus helyeken, a hőhidaknál adott számukra. Innentől pedig egyenes út vezet azok szaporodásához, és a lakás egészségtelen levegőjéhez.

Miért nyugodnál bele, és élnél együtt egy egészségkárosító anyaggal, ha meg is előzheted  megjelenését?

Hogyan működik a Protektor festék a penészmentesítésben?

A festék anyagában kerámiagömbök találhatóak, amelyek segítenek eloszlatni a meleget a fal felületén, ezzel megelőzve a hideg részek, hőhidak kialakulását. Nedvesség hiányában pedig a penésznek esélye sincs! Ha odafigyelsz a szellőztetésre, a külső hőszigetelés is rendben van, a Protektor ilyen módon hozzájárul ahhoz, hogy a penészgombák ne üthessék fel fejüket a lakásban.

A lakás melegének megőrzése, s ezáltal a hőszigetelés mellett szól, hogy a festék kerámiagömbjei gyakorlatilag visszaverik a hősugárzást, mégpedig a fűtött helyiség irányába. Ezzel a fűtésen való takarékoskodás érhető el.

Milyen előnyei vannak tehát a Protektor festéknek?

 • Csökkenti a penész kialakulásának kockázatát.
 • Több százféle szín közül választhatsz, nincs szükség más anyagokkal való keverésre
 • Hővisszaverő jellemzőinek köszönhetően a benne levő kerámiagömbök visszasugározzák a meleget a lakásba. Ezzel melegebb otthon, és alacsonyabb fűtésszámlák érhetőek el.

Milyenek a tapasztalatok a Protektorral kapcsolatban?

Bizonyára olyan termék mellett tennéd le Te is szívesen voksod, mely már bizonyította hatékonyságát. A több, mint tíz éves piaci jelenlét, és a számos elégedett vásárló egyértelműen azt mutatják, hogy valóban hatékony a penész megelőzése szempontjából is a Protektor. Erre kitűnő példa, hogy egy vásárlónk, miután használta a festéket, az abból kimaradt kevéske anyagot még felhasználta egy másik helyiségben. Egy év múlva körülbelül azt tapasztalta, hogy a penész elkerülte a Protektorral kezelt felületet, de a régi festéken újból megjelent. Mindebből nem csak penészgátló hatása látható egyértelműen, hanem az is, hogy akár saját magad is könnyedén használhatod, semmiféle szakértelmet nem igényel a termékkel való munka.

Hogyan festhetek vele magam?

Sokan választják manapság a házilagos festést, hiszen ezzel pénzt spórolhatnak, a végeredményben pedig büszkén gyönyörködhetnek. A Protektor esetében semmilyen extra felszerelésre nem lesz szükséged, elegendő hozzá a festőhenger, vagy ecset.

Egyedi színekben is kapható?

Ha szeretnéd, hogy lakberendezési stílusodhoz maximálisan passzoljanak a falak, akkor sem kell lemondanod a Protektor előnyeiről. Az eredetileg fehér festékből keverjük ki a kívánt színt, mely a pasztelles árnyalatoktól a középerős színekig gyakorlatilag bármi lehet. Sötét, illetve nagyon élénk színek azonban nem keverhetőek belőle.

Drágább, mint a hagyományos festék?

Igen, ugyanis a Protektorral nem csak egy falfestéket kapsz a pénzedért, hanem ennél sokkal többet. A penész megjelenésének megelőzése már önmagában olyan előny, amivel sok bosszúságtól megkímélheted magad. A hőszigetelő képesség hosszú távon költségcsökkenéshez vezet majd, és a kellemes belső hőmérséklet is amellett szól, hogy érdemes esélyt adni a Protektor termékeknek.

Felejtsd el a penészgombák okozta allergiás megbetegedéseket, melyek akár rendszeres gyógyszeres kezelést is szükségessé tehetnek, annak minden költségvonzatával együtt!

A Protektor falfesték bizonyítottan csökkenti a penész kialakulásának kockázatát, ezzel hozzájárulva a biztonságos, egészséges otthon megvalósításához! Ha szeretnéd tudni, mennyi festékre lesz szükséged, add meg a lefestendő felület nagyságát négyzetméterben, és szakembereink kiszámolják a szükséges mennyiséget!

shares