Protektor kültéri falfesték az időtálló hőszigetelő bevonat

Hőszigetelés és esztétikum egyben: Protektor kültéri falfesték

Elég volt a csillagászati összegű fűtésszámlákból? Nem tudod, mi lehetne a megoldás a téli költségek csökkentésére? Nincsenek komoly százezreid arra, hogy felújítsd lakásod, mégis megbízható segítséget szeretnél találni? Létezik minőségi megoldás elérhető áron!

Bizonyára telente Te is megtapasztalod, hogy még egy átlagos méretű, két-három szobás lakás felfűtése, és melegen tartása is akár 30-40 ezer forintos rezsinövekedést okoz havonta. Ez az összeg pedig egy-egy zimankósabb hónapban csak még tovább növekszik, pláne, ha gyerekek is vannak a családban, hiszen a meleg nekik különösen fontos.

Új festésű családi ház

Sajnos manapság is sokat hallani telente arról, hogy az alacsony jövedelemből élők fűtés nélkül vannak, mert jól tudják, nem lehet kihozni fizetésükből, nyugdíjukból a fűtés költségeit. A helyzet sajnos javulni sem látszik, ugyanis a gázárak csökkenésére hiába várunk.

De miért van az, hogy ilyen magasak a gázszámlák napjainkban?

  • Egyrészt a földgáz ára egyre növekszik.
  • Másrészt az ingatlanok nagy részénél szigetelési hiányosságok tapasztalhatóak, ami gyakorlatilag a fűtés hatékonyságát csökkenti. A hőszigetelés nagymértékben hozzájárulhat a költségek csökkentéséhez.

Milyen módszert válassz hőszigetelésre?

A szakemberek leggyakrabban az utólagos, kőzetgyapottal, grafit alapú hőszigetelő réteg felvitelével elvégzett hőszigetelést javasolják. Ezekkel kapcsolatban azonban érdemes tisztában lenned azzal, hogy jelentős kiadásokkal járnak, hiszen nem csak arról van szó, hogy egy rétegnyi hőszigetelő anyag kerül a falakra kívülről, hanem komplex tevékenység szükséges a falak hőszigetelő képességének optimalizálásához.

Miért van erre szükség?

Az ingatlanok nagy részénél problémát jelent a falak átnedvesedése, ami jelentősen rontja a hőszigetelő képességet. A vizesedés több tényezőre vezethető vissza, mint például a csapadék, a talajban levő nedvesség beszivárgása, vagy a rossz hőszigetelés, ami szinte ellehetetleníti a falak kiszáradását.

Mi a baj a nedves falakkal?

A már említett hőszigetelési hiányosságok miatt a penészgombák is nagy valószínűséggel megjelennek majd rajtuk, ami nem csak esztétikai, de egészségügyi kockázatot is jelent. A penészgomba spórái a helyiségek levegőjébe kerülve komoly allergiás megbetegedéseket okozhatnak.

Lehetséges egy falfestékkel hőszigetelni?

Egyszerű, rugalmas


Egyszerű használat: Nincs szükség speciális felszerelést vásárolni ahhoz, hogy hibátlanul felvidd a felületre a festéket. Felújításhoz, és építkezés alkalmával is kiválóan alkalmazható, ráadásul egyéb festékekre sincs szükség a tökéletes, időtálló végeredményhez.

Tartós, rugalmas megoldás: Az épület egyes elemeinek mozgása természetes folyamat, ám a hagyományos festékek felülete könnyen megrepedhet hatására. A Protektor rugalmasságának köszönhetően a repedésképződés valószínűsége csökken. Vízlepergető hatásának hála a falak garantáltan szárazak maradnak.

Penészmentes, fényvisszaverő:


Penészmentesség: Sok hőszigetelő anyagnak az a nagy hátránya, hogy nem hagyják lélegezni a lakást, így a belső mikroklíma nedvesség tartalma miatt akár penészesedéssel is számolni kell. A Protektor festék lehetővé teszi a falak „légzését”, ezzel csökkentve a penészfoltok megjelenésének kockázatát.

Fényvisszaverés, UV védelem: A termék nem csak a nap sugarait veri vissza, ezzel nyáron biztosítva a kellemes belső hőmérsékletet, hanem az UV sugarakkal szemben is véd. A nyári időszakban energiamegtakarítás érhető el a légkondi használatát illetően.

Vevői visszajelzések alapján elmondható, hogy a légkondicionáló készüléket kevesebbszer kell használni, így csökkenhet az hűtésre fordított energia. (* Minden eset egyedi, nem szabad az összes épületre általános érvényűnek tekinteni.)

Műemlék jellegű házunkat a Protektor hőszigetelő bevonattal festettük el. Télen 15-20% energiamegtakarítást tapasztaltunk.

Barlai Lajos – Kaposvár – Építészmérnök és kivitelező (vevői vélemény)

Miben különbözik a Protektor a többi kültéri falfestéktől?

A hagyományos falfestékekkel ellenben a Protektor termékek kerámiagömböcskéket tartalmaznak, amelynek köszönhetően visszaverik a hősugárzás egy részét, ezzel lassítva a falfelület felmelegedését. Míg télen sikeresen hozzá tud járulni a fűtési költségek csökkentéséhez, addig nyáron arról is gondoskodik, hogy ne melegedjen fel túlzottan a lakás.

Szomszédunkkal szinte teljesen ugyanolyan házunk van. a szomszédunk 5 cm hagyományos hőszigetelést tett fel, mi Protektor festékkel festettük le házunkat. Télen ugyanannyit költöttünk fűtésre, nyáron hűvösebb volt a házunk.

Hegedűs László – Markotabödöge (vevői vélemény)

Hőszigetelés választásnál rendkívül fontos, hogy olyan mellett tegye le voksát, amely nem tartalmaz gyúlékony anyagot. A Protektor beltéri falfesték nem gyúlékony, besorolás A2-es.

Szeretnéd tudni, mennyi festékre lenne szükséged a szigeteléshez, felújításhoz?

Nincs más dolgod, mint négyzetméterben megadni a hőszigetelendő felület nagyságát, és segítünk kalkulálni a várható költségekkel! 

 

 

Árajánlatot kérek!